Nota

Sebarang pertanyaan mengenai manuskrip novel, klik di sini atau e-melkan ke novelonenusantara@gmail.com.

08/08/2011

Comic Club Fantasy Red

Judul: Comic Club Fantasy Red

Cerita/ilustrasi: Various artist

Genre: Fantasi

ISBN: 978-967-5440-62-5

Halaman: 120 muka surat

Saiz Buku: 12.8 cm x 18.2 cm

Penerbit: Komikku Daiichi Sdn Bhd
Harga: S/M RM5.50, S/S RM6.50


Peruncit: MPH outlets

Pesta Buku: KLIBF, Pesta Buku Selangor, Popular Bookfest, MPH Bookfair, Read Malaysia


Sinopsis:

Menampilkan tiga buah cerita pendek yang bertemakan fantasi untuk si gadis, iaitu "Putera Mancis dengan Bunga Matahari" oleh PYX Group, "Parallel Angel" oleh Kanda Wangdee dan "Alice in Murderland" oleh Nair.

Putera Mancis dengan Bunga Matahari (PYX Group)

Kisah pengembaraan Putera Mancis dengan bidadari kecil yang ingin mencari jawapan kepada suatu persoalan. Benarkah bunga matahari ialah bunga yang amat sombong sehingga menyebabkan kesengsaraan matahari dan mancis seperti yang diceritakan turun-temurun? Ikuti karya terbaru PYX Group, pelukis "The Trainee Cupid".

Parallel Angel (Kanda Wangdee)

Kavin dan Karter ialah roh jalanan yang bertukar menjadi dewa pelatih yang dipanggil Parallel Angel. Mereka ditugaskan untuk menghasilkan mimpi dengan menarik keluar roh manusia yang berada dalam kekeliruan dan membawanya pergi ke suatu dunia lain agar mimpi yang terhasil itu akan mewujudkan pemikiran positif kepada manusia tersebut. Karya terkini Kanda Wangdee, pelukis "Open" dan "See You in My Dream".


Alice in Murderland (Nair)

Alice, gadis muda yang termasuk ke dalam dunia dark fantasy. Dia dituduh terlibat dalam kes pembunuhan dan diburu oleh rakyat dan para pegawai di sana. Apakah punca dia dituduh? Ikutilah ceritanya. Dihasilkan oleh Nair, pelukis kulit buku yang hebat!